HTML

Feláll az ész

Közéleti magánvélemény a mindennapi hülyeségekről

Friss topikok

  • s: @apanna: Ez jó. Azért fizessek megamnak orvost, mert te fidesz buzi vagy? Baszod, te teljesen hüly... (2013.08.30. 11:35) Maradjon csak Orbán !

Címkék

A nyugdíjvédelmi megbízott

2011.08.12. 15:33 balansz

Azt írja az újság, hogy Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott számításai
szerint a mgán-nyugdíjpéntárak 700 md Ft-t vesztettek, mert nem állampapírba fektették
a tagok befiztéseit. Ebben a hírben két dolog nem hagy nyugodni: milyen szakma az a nyugdíjbiztosítási megbízott, és az, hogy Selmeczi Gabrella hogyan számolt ?


A hivatalos foglalkozásokat a KSH FEOR jegyzéke tartalmazza. ebben megtalálható a szakma besorolási száma (Feor szám), elnevezése, és annak rövid ismertetése hogy milyen tevékenység tartoznak a foglalkozáshoz. 'Nyugdíjvédelmi megbízott': ilyen szakma nincs, feltéve, hogy elfogadjuk a KSH FEOR jegyzékét. Pedig milyen jól hangzik, hangulata, dallama van az elnevezésnek, szinte táncra perdül az ember, amikor ezt hallja. 
Lehet, hogy ez egy titkos szakma ? Biztos ezért nincs a KSH listájában. Hol lehet ezt megtanulni ? Sem a  régebbi, sem az újabb felvételi tájékoztatókban nem találtam ilyen szakirányt. De ha titkos a szakma, akkor valószínűleg a képzés is titkos. Kémek is vannak, mégsem hirdetik meg a kémképző szakot. Megvan ! Nemzetvédelmi Egyetem Nyugdíjvédelmi Szak. Vajon milyen tantárgyakt tanithatnak ott ? A hírre gondolva számtan biztos van. Én eddig csak egy nyugdíjvédelmi megbízottat láttam, de ebből arra következtetek, hogy szoláriumtan is van, bár lehet hogy ezt csak fakultációban lehet felvenni. Kedvenc tantárgya a 'nagyotmondás tudománya' lehetett, minden vizsgája 
jelesre sikerülhetett , és nem azért mert tetszett a tanszékvezetőnek. A közgazdaságtan területén szerzett ismereteket meg Matolcsy tanár úrtól sajátíthatta el. Minden bizonnyal jogot  is tanult, és ugyanaz taníthatta, aki késobb Szíjjártó Péterből is jogi zsenit fabrikált.

Végül is hasznát vette a sok tanulásnak, milyen ügyesen kiszámolta ezt a 700 md Ft-t is. Pedig nem lehetett egyszerű !
Elképzelem, amint leül az íróasztalához, elővesz egy kockás papírt, meg a 2B-s ceruzát, gyertyát gyújt, és elkezd számolni. (Ne felejtsük el, hogy egy takarékos kormány takar(ék)os megbízottjáról van szó). 'Aszongya, hogy van 13,5 nyugdíjpéntár, 3 millió taggal. Az annyi mint 40 500 000. Ha ehhez hozzáadunk 29 500 000 -t, akkor az 70 000 000. Ha ezt megszorozzuk 10-l, akkor az 700 millió. Á legyen inkább 700 milliárd, ez így jó is lesz, kész is lennénk'. Hiába, aki tud, az tud.


Mindezek persze csak találgatások.
Egy dolog tűnik biztosnak: Selmeczi nyugdíjvédelmi megbízott (olyan jó ismét leírni !) nem festett szőke. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: selmeczi megbízott nuygdíjvédelmi

A bejegyzés trackback címe:

https://felallazesz.blog.hu/api/trackback/id/tr213148801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása