HTML

Feláll az ész

Közéleti magánvélemény a mindennapi hülyeségekről

Friss topikok

  • s: @apanna: Ez jó. Azért fizessek megamnak orvost, mert te fidesz buzi vagy? Baszod, te teljesen hüly... (2013.08.30. 11:35) Maradjon csak Orbán !

Címkék

Vágj ki minden fát !

2014.06.18. 18:34 balansz

Ezt a történetet egy barátomtól hallottam.

Van egy  telke egy kis házzal Sashalmom. Több mint tíz éve vette, mert építkezni akart. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy mégsem építkezett. Mostanában próbálja eladni, de hát tudjuk hogy megy ez manapság. Ilyen helyen persze vannak igazi jó szomszédok is, akik rögtön rohannak az önkormányzathoz feljelentgetni, hogy rendezetlen az ingatlan. Ami annyiban igaz is, hogy sűrűn benőtte a növényzet, bokrok cserjék, kisebb fák. Az önkormányzat ügyintézője teszi a dolgát, és kedves hangú levélben helyszíni szemlére hívja a tulajt tanúként. Ilyeneket ír: " Amennyiben az idézésre nem jelenik meg 5.000 Ft-tól 500.000Ft-ig terjedő eljárási bírsággal sújtható, illetve ismételt idézésre sem jelenik meg a rendőrség útján elővezethető'. Hogy esetleg ahhoz a kisebbséghez tartozik, aki délelőtt 10 órakor dolgozik ? Ugyan már, kit érdekel. És persze a kedves neje is ugyanúgy legyen ott, ha már tulajdonostárs. A legszebb persze a rendőrségi elővezetés. Nagyon helyes, így kell bánni a bűnözőkkel, tanulják csak meg a rendet.A helyszíni szemle után  egy hónappal megszületik megszületik a Polgármesteri Hivatal határozata is. Következzen ebből is egy rövid részlet: ".. az ingatlanukon levő fás szárú növények szakszerű kezeléséről úgy gondoskodjanak, hogy az Intenzív kertvárosi lakóterületen levő ingatlanuk területén a fás szárú növények egymás közötti tő távolsága minimum 5 méter legyen e határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül."

Mi van ? Kit kell kezelni ? Jól értem ?  Kiválasztok egy növényt és attól számított 5 méteres körzetben mindent kivágok, ami fás szárúnak minősül. Tényleg mi az ami annak számít  ?. Tudom, van ennek pontos definíciója, de a gyakorlatban azért ez nem olyan egyszerű  A szőlőlugas az például beletartozik-e, vagy nem ?  Aztán megpróbáltam elképzelni a területet a "kezelés"  után. Ez is milyen költői.  Mondhatnánk, hogy a növényzet letarolása, ehelyett kezelés történik. Mennyivel  elegánsabb ez így. Olyan, mintha az orvos azt mondaná a betegnek: ne izguljon a fájós lába kezelése miatt, kiváló falábakat tudok ajánlani.  Azután elképzelem azt is, ahogy precedens lesz ebből a határozatból a XVI. kerületben, az "Intenzív kertvárosi"  területeken  sorra vágatják ki a szőlőlugasokat, a sövényeket, és mindent, ami 5 méteres körzetben él és mozog. Arra  gondolni sem merek, hogy ez a határozat csak a barátom ingatlanára vonatkozna, az ugyanis a hivatali hatalommal való visszaélés lenne. Kizárt dolog, hogy  a XVI kerületben ilyen előfordulna. Ugye jól gondolom ?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felallazesz.blog.hu/api/trackback/id/tr756355797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása